Lymfmassage

Vad är lymfmassage och vad är det bra för?

Lymfmassagen förbättrar cirkulationen av lymfa, vilket hjälper till att göra huden mer spänstig och ger den en fin lyster. Lymfmassagen stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Det är en enkel metod som har goda resultat vid framför allt svullnader i armar och ben.


Lymfmassage är även effektivt vid trötthetssymptom, om man har lätt för  att bli förkyld och vid bihåleproblem, vid stelhet, värk, sendrag, kramp och domningar, vid restless legs och om man lätt blir frusen, lätt får träningsvärk och vid oro, stress och har svårt att slappna av. 

  

Lymfmassagens syfte är helt enkelt att underlätta transporten av lymfvätskan. Genom att regelbundet gå på lymfmassage och själv göra egenvård (se video "Film med egenvårdsprogram" här på sidan) kan du hålla svullnaden nere och få stor hjälp.


Du kan välja mellan 75 och 90 minuter. För att få en riktigt bra effekt när man börjar, är det bra att få de 3 inledande behandlingarna med cirka en veckas mellanrum. Klippkort för 3x75 min för 2475 kr och 3x90 min för 2850 kr.


Tänk på att dricka mycket vatten både före och efter behandlingen!


Kontraindikationer:

Lymfmassage ska inte ges till personer med svullna ben p.g.a. obehandlat svagt hjärta och inte heller till personer som genomgår cancerbehandling och naturligtvis aldrig under pågående infektion. Efter genomgången behandling är det bra och viktigt att få igång lymfflödet och man kan även göra egenvårdsbehandling under sin cancerbehandling.


Fortsätt läsa om lymfsystemet här!